KAÇMAK BAZEN CESARET İSTER!

Kaçmak genelde korkaklık olarak kabul edilir, ama her zaman öyle olmuyor işte… Kaçmak bazen en büyük cesaret, en zor karardır. Geride bırakıp kaçmak, kaybolmak her baba yiğidin harcı değil, üstelik bunu kırmadan dökmeden, kendine ve karşı tarafa içinde ukde kırıntısı bırakmadan yapabilmek hayli zor. Buraya kadar yazılanlara göre kaçmayıp da ne yapacaksın zaten? Delikanlılığın onda dokuzu olan değil onda biri olan kaçmaktan söz ediyorum. Zor olan, gönülsüz kaçışlardan…

Kaçmak nedir? Kaçmak, delete tuşuna basmaktır, kendini kapatıp tekrar çalıştırmaktır, yeniden başlat yaptırmaktır. Kısaca kendini kurtarmaya çalışmaktır. Kaçmak bazen devam edersen risk alacağın, yorulacağın, yoracağın durumlarda çözümlerin iyisinden biridir.  Kaçmazsan, üstüne gider, yaşarsan yüksek ihtimal çok mutlu olacağını hissettiğin durumlar da vardır, ama senin dışında olanlardan ötürü kaçarsın. Gözün arkada kalmaz ama gönlün hep orada kalır. Kendim için olmasa da başkalarını düşündüm diye bir huzura tutunur, yaşarsın ya da hep uzaklara dalar acaba diye sorarsın kendine. Her iki durumda da zamanla geçer. Zamanla ne geçmez ki? 

Kaçmak, uzaklaşmak kararı aldığında ilk günler zordur, alışkanlıklar ve umutlar vardır, hayaller vardır, hepsi bir yandan bastırır. En planlı programlı, b planları ile desteklenmiş kaçışlar bile bir yerlerde vazgeçsem mi sorusuyla sıkışır. İnsan neden kaçar? Yanlış olduğunu bildiğinden kaçar, kendini en son düşünür de başkalarını üzmekten korkar da kaçar. Kim yapmıyorum diyebilir? Bazen istemeden bazen de bile bile kaçıyoruz… Kalsak yaşasak güzel de, her istediğini yapmak değil bu dünya. Başını öte yana çevirmek, gözlerini kapamak, yok öyle değil demek, içindeki sese sen sus demek…

Kaçıyorum bazen… İçimdekilerle savaşıp, kimseye sezdirmeden kendime de boşver doğrusu bu diye telkinlerde bulunarak kaçıyorum. Yapmak, yaşamak istediklerimden, sevdiğimden… Kalp, duygu onları küstürüyorum biraz ama akıl, mantık ve vicdan hep el çırpıyor. Kaçıyorum ama aklımın bir yarısı kalbimin tamamı orada kalıyor. Kendimizin orkestra şefiyiz, yerine göre neyi nerede ve ne kadar kullanacağımıza karar veriyoruz. Burada akıl, şurada önce vicdan, şimdi sadece duygu ya da kalbinin sesini dinle gibi.

En son ne zaman kaçtınız? Dışarıdan hiç belli olmayan ama delicesine koşarak yaptığınız kaçışlar var mı bir düşünün? Buraya kadar hep duygusal kaçışlardan söz ettim, ya da söz etmemek için bin dereden sanki su getirdim. Nedense bu tür kaçışlar basit algılanır, oysa sevginin basiti mi olur? En çok hırpalayan bu türden vazgeçişler, çünkü çoğu zaman sadece sen bilirsin, ödül yoktur ama okkalı bir boşluk vardır ona da ceza demeye dilin varmaz çünkü gerekçelerin erdemi işaret eder. Kaçan kurtulur… Omuzuna dokunup nereye diyen olmazsa, aynı kendi gibi kaçanla bir hız kafa kafaya çarpışmazsa kurtulur. Belki bir iç huzuru bile olur zamanla, bilinmez…

Yanlışlardan, günahlardan kaçmak aslında varmak ve o yüzden huzuru da ödülü de içinde. Kaçmanın içinde sevgiye dair nedenler varsa ya bir Leyla ya bir Mecnun bulup sormak lazım, bu işin sırrı nedir?


24 yorum
  • Cevapla Senden Benden Bizden

    28 Mayıs 2017, 17:19

    Kaçmak, gitmek, uzaklaşmak gerek bazen… Çünkü yürekten kopup gidenlerden sonra kaçmak çok daha zor bir eylem haline gelir. Sonu herkes için huzura çıkacaksa kaçmak güzeldir. Ve size katılıyorum. ''Kalsak yaşasak güzel de her istediğimizi yapmak değildir dünya.'' Kaleminize sağlık. Sevgiler…

  • Cevapla Begonvil Sokağı

    28 Mayıs 2017, 17:32

    Bize verilen duygu, akıl, vicdan hem hadi hem dur diyor, kandırabilir de doğruyu gösterebilir de. Duygunun, kalbin he dediğini akıl engelliyor. Bazı durumlarda içimizde fırtına kopuyor, biz dışarıda Leyla gibi dolaşıyoruz. Kararlar verdiğimiz zamanlar o güne kadar ne biriktirdik ona göre değişiyor. Ama şu bir gerçek kalsak yaşasak ne güzel olur deyip kaçmak da öyle zor ki. Sanki kendi içinden iki sen çıkıp ayrı yerlere koşuyor, acıtıyor haliyle.. Sevgilerimle…

  • Cevapla cem kazan

    29 Mayıs 2017, 03:39

    Her iki taraf için hayırlısı olacaksa kaçmak en doğrusu bencede.

  • Cevapla Begonvil Sokağı

    29 Mayıs 2017, 04:33

    Evet, en doğrusu ama zor iş. Herkesin yapabildiği ya da başarabildiği bir konu değil. Kaçmak bazen çözüm de değil, mücadeleye devam..

  • Cevapla Daha Mutlu Yaşam

    29 Mayıs 2017, 19:33

    Çok sıkışınca kaçıp kaybolanlardan biriyim ben :)) Sorunu çözemiyorsam eğer ya da hazır değilsem ilk tercihim kaçmak olur :))

  • Cevapla Begonvil Sokağı

    29 Mayıs 2017, 19:38

    Yok yok sizinki hatta zaman zaman hepimizin yaptığı kaçışlar kaçmak değil bence, sakin kafa ile bir düşüneyim geleyim en fazla. Çözemediğimiz de kaçıyoruz da ama dönüşü oluyor. Bir de kaçmak zorunda hissedilen insanlar oluyor bazen ama kalbin şurdan şuraya gitmem dediği, sevgisizlikten değil aksine sevgiden olan kaçışlar. Zor kaçışlar..

  • Cevapla fikiralemi

    31 Mayıs 2017, 11:41

    En zoru ama en güzeli günahlardan kaçmak. Yazı çok akıcı ve güzel. Kaleminize sağlık. Blogunuzu ilk defa ziyaret ettim. İnşallah tekrar gelirim.

  • Cevapla Begonvil Sokağı

    31 Mayıs 2017, 11:56

    Teşekkür ederim… Günah ve rızayı ilahi ile ters düşen bir durum da tereddütsüz gidilecek yol bellidir amma nefs ve algı yanılmaları tesiri ile zor imtihanlar yaşar insanoğlu. Dayanıklılık iman gücü ile olur, böyle zamanlar da test edilir. Ben de sitenizi ziyaret ettim, bundan sonra da takip edeceğim, Fikir Alemi fikri güzel. Selamlar..

  • Cevapla Fikir Alemi

    1 Haziran 2017, 00:01

    Teşekküler. Site konseptini henüz oturtamadım. Öncelikle ziyaretçi yoğunluğu yakalamak daha sonra çok kaliteli içerik eklemek istiyorum. Ancak şuan ziyaretçi odaklı. Her zaman beklerim.

  • Cevapla Begonvil Sokağı

    1 Haziran 2017, 00:08

    Hayırlı olsun.. WordPress benim de ilerleyen zamanlarda geçmeyi düşündüğüm bir platform, birçok artıları var bildiğim kadarıyla. e-mail yoluyla içeriklerinizden haberdar olmak için kayıt yaptım, blogger Google destekli olduğu için daha çok kişiye ulaşmak adına avantajlı gibi görünse de kaliteli içerik yerine ulaşıyor heryerde. Selamlar..

  • Cevapla Fikir Alemi

    1 Haziran 2017, 12:44

    Ben de sizin linkinizi ekleyeyim siteme. Sizde benimkini ekler misiniz? tabi şuan sahur vakti, gün içind eyaparım inşallah. WordPressi tavsiye ederim. Ayrıca reklam da alabilirsiniz blogunuza.

  • Cevapla Begonvil Sokağı

    1 Haziran 2017, 13:09

    Ben baştan beri reklam türü hiç bir çalışma yapmıyorum, ileriye dönük de düşünmüyorum ama inandığım ve bir amaca ve faydaya hizmet eden konu ve projeler olursa katkı vermek ve içinde olmak zaten amaçlarımdan biri. Link ekleme de benzer bir durum, ama tecrübe ve görüş paylaşımı dahil her türlü yardıma hazırım. Başarılar diliyorum, teşekkür ederim..

  • Cevapla Ferhat Uğur BAYRİ

    1 Haziran 2017, 19:37

    Aslında kaçmak, Giderek hicbir zaman uzaklaşamayacağın geçmişini yok saymaya çalışarak geride bıraktıktıklarını yanlız ve yanlız mağdur etmektir.

  • Cevapla Begonvil Sokağı

    1 Haziran 2017, 21:32

    Kaçarken nereye doğru kaçtığınız sonucu değiştirmez mi? Her halukarda kaçmak durumu varsa bir sıkıntı bir çözümsüzlük var demektir. Allah selamet versin.

  • Cevapla Derya

    3 Haziran 2017, 02:12

    Baskasinin iyiligi için kacmak ne büyük fedakarlik…

  • Cevapla Begonvil Sokağı

    3 Haziran 2017, 02:14

    Başkası ya da kendi iyiliğimiz için olsun, böyle durumlar zor.. Kendimizi sınadığımız zamanlar belki..

  • Cevapla Mayıs Yağmuru

    8 Haziran 2017, 00:25

    Kaçmak diye bir durum bana göre yok aslında.. Nereye kaçarsan kaç omuzlarındaysa o hep seni takip eder. Vicdan ile düşünce ile sorgulama ile çatışma ile bazende kaçsan bile birileri sana sürekli servis eder yine unutturmaz. Bazı bazı yükleri… Ben uğurlamayı tercih ediyorum. Sonu ise şöyle kapatayım. Hangi haldeysen zaten o hal senin için doğru olan….

  • Cevapla Begonvil Sokağı

    8 Haziran 2017, 00:45

    Kaçmak yerine uğurlamak daha olumlu bir yaklaşım aslında, kulağa da hoş geliyor. Onu/şunu/bunu hayatımdan uğurladım ya da uğurlamalıyım.. Bireysel kaçışlar daha mı zor ya da uğurlama dersek, çünkü duygu yoğunluğu daha çok oluyor. Olay olduğu zaman mantığı devreye sokmak kolay belki. Son cümle ise tam bir teslimiyet, en olgun en kuşatıcı hal ama ne çekersek zaten zayıf yanlarımızdan zaaflarımızdan çekmiyor muyuz? Güzel fikirlerin, katkın için teşekkür ederim, sevgilerimle..

  • Cevapla Mayıs Yağmuru

    8 Haziran 2017, 10:36

    Uğurlamak olayını Dene nacizhane Bende çok işe yaradı :)))
    Cevabın için teşekkür ederim :)))

  • Cevapla Begonvil Sokağı

    9 Haziran 2017, 04:29

    Uğurlamak, karşılamak, ağırlamak elimden ne geliyorsa yapıyorum. Hangisi tutarsa… Sevgiler..

  • Cevapla meczup yazar

    14 Ağustos 2017, 21:40

    Kaçmak hakkında okuduğum en güzel, en anlamlı yazıyı yazmışsınız gerçekten yüreğinize sağlık. Nazar değmesin. Keşke bende kaçabilseydim diyorum bazen. Umarım bir gün bunu başarabilirim. Saygı ve sevgilerimle. Vesselam…

  • Cevapla Begonvil Sokağı

    14 Ağustos 2017, 21:47

    Herkesin bir kaçış planı/hikayesi var bence, olmalı da. Acıtan tarafları vardır tabi, bedel dediğimiz türden ama sonunu iyi bağlarsak ki bu da kişiye göre değişir bedele değer. Kaçmak kötü algılanır, neden niçin nereye sorularına verdiğimiz cevaplara bakmak lazım. Kaçmak cesaret ister..
    Teşekkür ederim, benden de saygı ve sevgiler..

  • Cevapla meczup yazar

    15 Ağustos 2017, 00:31

    Haklısınız. Aslında her zaman kötü değildir kaçmak. Umarım bir gün cesaretimi toplayabilirim. Rica ederim. Vesselam…

  • Cevapla Begonvil Sokağı

    15 Ağustos 2017, 00:34

    Niyet hayr akibet hayr, ama kaçtığımız ama koştuğumuz ne olursa olsun..

Write a comment